Politika

LJUBIĆ NEZADOVOLJAN ODLUKOM OHR-a: “Presuda ‘Ljubić’ nije provedena do kraja!” (VIDEO)

Izbornu noć 2.oktobra obilježila je intervencija Visokog predstavnika, koji je nametnuo izmjene izbornog zakona i Ustava Federacije.

Koliko je dobar rezultat kandidata Hrvatskog narodnog sabora i šta donose Schmidtove izmjene, za program mostarske televizije HB komentirao je Božo Ljubić, podnosilc apelacije i predsjednik Glavnog vijeća nevladine organizacije Hrvatski narodni sabor.

Ljubić je izrazio zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatima hrvatskih stranaka, izuzev za člana Predsjedništva BIH koju je, kako kaže, nelegalno po četvrti put uzurpirao Željko Komšić.

Što se tiče odluke Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona, Ljubić kaže kako je to tek početak promjena u dobrom smjeru jer je otklonjena mogućnost da većinski bošnjački narod potpuno eliminira iz vlasti malobrojniji hrvatski narod.

Ljubić kaže kako je potrebno odmah nakon konstituiranja nove vlasti, početi prigovore oko primjene presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić/Finci, kako bi se eliminirala mogućnost da se hrvatskom narodu ponovi “Komšić”.

Ljubić je također kazao da bi Komšić trebao odstupiti s pocizije člana Predsjednišva BIH na koju je došao mimo volje hrvatskog naroda.

Integralnu izjavu Bože Ljubića pogledajte u video prilogu:

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close