MUP RS O PRIJAVI PREMLAĆIVANJA DJEČAKA U OSMACIMA: Istraga je pokrenuta, osuđujemo svaki vid nasilničkog ponašanja

2 Min Read

Policijski službenici su o događaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja

 

MUP Republike Srpske oglasio se nakon što je Jovo Jusić prijavio slučaj nasilja nad njegovim maloljetnim sinom Ajdinom koje su, kako kaže, izvršili policijski službenici stanice Osmaci, povratničkog naselja kod Zvornika.

Prijavu su, kako navode iz MUP-a RS, zaprimili jutros u 8:50 sati, a u njoj se navodi da su policijski službenici Policijske stanice Osmaci 22.08.2023. godine oko 08,30 časova nezakonito postupili prilikom uzimanja izjave od maloljetnog lica.

 

 

“Policijski službenici su o događaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja, te u skladu sa tim, ukoliko se dokaže odgovornost policijskih službenika, sa istima će se postupiti u skladu sa zakonom, u smislu pokretanja disciplinske i krivične odgovornosti”, navode iz MUP-a RS.

 

Izjave “pojedinih političkih zvaničnika iz reda bošnjačkog naroda” koji, kako kažu iz PU Zvornik, ovaj događaj zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe u cilju podizanja tenzija među građanima, smatraju “neprimjerenim”.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je opredjeljeno za zakonito postupanje policijskih službenika u skladu sa datim ovlašćenjima prema svim građanima Republike Srpske, bez obzira kojem narodu pripadali”, poručuju iz MUP-a RS.

Share this Article
Leave a comment