“NA LICU MU SE VIDI PEČAT EVERESTA”: Poznati bh. alpinista Muhamed Gafić razgovarao sa Tomom Cvitanušićem po dolasku u bazni kamp

1 Min Read

Na svom zvaničnom Instagram profilu oglasio se i Cvitanušić.

Prije samo nekoliko dana bosanskohercegovački triatlonac i alpinista Tomislav Cvitanušić ostvario je svoju misiju i ispenjao najveći vrh svijeta Mount Everest.

Njegov učitelj, također poznati bh. alpinista Muhamed Gafić, objavio je danas sliku koju mu je poslao Tomo.

“Tomislav Cvitanušić je stigao u Bazu Everesta na 5300 m n/v, danas 19. maja u 15:30. Doživio je i preživio ekstremne napore, uspješno stigao na vrh Everesta i sretno se vratio u bazu. Javio mi se iz šatora i video linkom smo pola sata razgovarali. Zdravstveno stanje mu je vrlo dobro. Na licu mu se vidi pečat Everesta”, napisao je kao opis uz fotografiju.

Na svom zvaničnom Instagram profilu oglasio se i Cvitanušić.

“Stigao sam u bazni kamp prije pola sata, sada moramo reći da je misija završena. Hvala svima za podršku. Hvala svima za molitve u kojima ste spominjali moje ime. Posebno hvala porukama u kojima moji prijatelji kažu da će dovit za mene. Hvala vam svima, puno vas volim. Beskrajno sam umoran, ali dajte mi nekoliko dana. Volim vas sve”, naveo je u kratkom obraćanju.

Share this Article
Leave a comment