NE SMIRUJU SE NAPADI NA HADŽIFEJZOVIĆA: “Nezapamćeno je u demokratskim društvima da jedan novinar poziva na ubistvo predsjednika!” (VIDEO)

6 Min Read

“Je li to udruženje novinara BiH sada ne smatra da treba da se oglasi povodom skandaloznog poziva na ubistvo usred emisije od strane njihovog ‘uvaženog kolege’? Zašto RAK ćuti? Čije se odobrenje čeka da bi se reagovalo?”, napisala je Gorica Dodik na svom Twitter profilu.

Iako je vlasnik FACE TV jučer demantirao političko-medijske optužbe da je pozivao na ubistvo Dodika, mediji u Srbiji i Republici Srpskoj i danas pišu o “skandaloznoj prijetnji” sarajevskog novinara lideru najjače partije u Republici Srpskoj.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavijestilo je dežurnog tužioca Tužilaštva BiH o spornom snimku FACE TV-a u kojem voditelj te emisije Senad Hadžifejzović poziva na ubistvo Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH”, saopšteno je iz MUP RS.

Prema njihovim navodima, dežurni tužilac Tužilaštva BiH je zatražio da policijski službenici MUP Republike Srpske sve informacije kojima raspolaže dostave SIPA-i, te da se Tužilaštvu BiH dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, što je i učinjeno.

Podsjećamo, Hadžifejzović je, u intervjuu sa analitičarem Dušanom Janjićem, izgovorio riječ koja zvuči kao da poziva na ubistvo Dodika.

Međutim, novinar tvrdi da je umjesto “ubiti” rekao “umiriti” i javnosti dostavio usporeni audio snimak svojih riječi.

Najdalje u osudi novinara Hadžifejzovića otišao je Dodik i njegov savjetnik Milan Tegeltija, koji su navodnu prijetnju proglasili “leganizacijom terorrizma u BiH”!

Na Twitteru se oglasila Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika.

“Je li to udruženje novinara BiH sada ne smatra da treba da se oglasi povodom skandaloznog poziva na ubistvo usred emisije od strane njihovog ‘uvaženog kolege’? Zašto RAK ćuti? Čije se odobrenje čeka da bi se reagovalo?”, napisala je Gorica Dodik na svom Twitter profilu.

Dodala je da je prvo krenulo sa pozivom na Miloradovo ubistvo u komentarima na portalima, pod punim imenom i prezimenom i niko odgovarao nije.

Reagirao je i Gradski odbor SNSD Banja Luka pozivom nadležnim institiucijama da hitno poduzmu mjere u ciljim zaštite Milorada Dodika.

“Ukoliko izostane adekvatna reakcija, ući ćemo u još turbulentnija vremena u kojima će biti prihvatljivo pozivati na ubistvo i linč demokratski izabranih političara”, upozorili su iz banjalučkog odbora SNSD.

U saopćenju se ističe da je nezapamćeno u demokratskim društvima da jedan novinar, zbog izbornog rezultata i narodne volje, poziva na ubistvo predsjednika.

Iz Gradskog odbora SNSD Banjaluka pozvali su i predstavnike opozicije da osude nastup Senada Hadžifejzovića “jer gostujući u njegovim emisijama takvim izjavama daju podršku i dio su radikalne antidemokratske priče”.

“Ne damo Srpsku, ne damo svoje institucije i njene predstavnike. Ne damo da se strahom i radikalizmom prekraja narodna volja. Milorad Dodik uživa podršku građana Republike Srpske sviđalo se to pojedincima ili ne”, poručili su iz banjalučkog SNSD-a.

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, Draško Milinović, najavio je rigorozne mjere protiv FACE zbog navodnog poziva da se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili ubije”.

Milinović je rekao da je RAK danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

“To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija”, rekao je Milinović.

Vlasnik FACE televizije Senad Hadžifejzović odgovorio je svima koji su njegove riječi pogrešno čuli i protumačili.

Njegov odgovor prenosimo u cjelosti.

“Odgovor Drašku Dodikovom.

Ti, Draško Dodikov i tvoj Draško Dodik, i Dodikov brat u bolesti, Bakir Draško, vi ste RAK ovog društva.

I Draško Čović je RAK.

I, imamo još RAK-onja.

Naša zemlja ima RAK- vas. Metastaza.

Imamo karcinom, strano tijelo.

Hemo-kemoterapija protiv RAK je istina.

Istina je da sam rekao: SMIJENI,SMIRI, UMIRI.

To čuje, to je jasno svakom ko čak ima i RAK.

Nisam rekao UBIJE.

Pozivam sve Audio Ton Doktor Majstore Svijeta da utvrde, daju dijagnozu da RAK glumi da ima rak slušnog organa, uha. I da ne glumi da nema mozak.

RAK razara i nedjeljom. Niko ne radi nedjeljom, osim RAKA.

Pravno kazano, RAK prejudicira odluku nedjeljom.

Novinarski rečeno, RAK presuđuje nedjeljom.

RAK je presudio: Ukinut ćemo Face!

Citiram Dodik Draška: ” Protiv Face-a rigorozne mjere…skraćen postupak….najveća moguća novčana kazna i suspenzija programa i oduzimanje tv licence..

Draško Dodik Bakir Čović Inkvizicija.

No pasaran! Nećete proći!

Ni u ratu nisam rekao UBITI, a ni u miru.

No, istinom treba UBITI laži.

Da Bog da svaki Draško živio 100 godina i doživio ubijanje istinom.

Moje ime je Senad Hadžifejzović, 2024. godine biće tačno 50 godina od kada je objavljen moj prvi tekst u jednoj velikoj novini. Imao sam samo 12 godina.

Inače imam 33 godine, ranije sam imao i manje.

Draškali su me, draškao sam ih, to je usud, sudbina novinara. To je moj, naš posao.

Draškaću ih dok sam živ.

Dok me, ako ne UBIJU.

Nisam rekao UBITI.

Nikada u životu nisam rekao UBITI.

Cijeli život govorim javno, uživo, UMIRITI.

Ne izvinjavam se, jebite se Draško Dodik Bakir Dragan Ostali.

SMIJENI,SMIRI, UMIRI”, naveo je Hadžifejzović.

Share this Article
Leave a comment