NEKA, POLAKO: Pojavile se informacije da SDP namjerava produžiti predsjednički mandat Nermina Nikšića, ubrzo stigao nedorečeni demanti…

2 Min Read

“Već sam više puta rekao da ne pristajem na izmjene Statuta kojim bi se povećao broj mandata predsjednika”, rekao je Nikšić.

Sarajevski portal Klix objavio je danas da SDP namjerava produžiti mandat aktuelnom predsjedniku Nerminu Nikšiću, i to za najmanje godinu i po, kako bi aktuelni predsjednik i federalni premijer nastavio vladati ovom strankom.

Prema informacijama ovog medija, to bi se trebalo desiti na kongresu ove stranke koji je zakazan za 10. juni.

Nikšiću ove godine ističe drugi mandat kao predsjednika SDP-a, te prema dosadašnjem stranačkom statutu on ne može biti izabran i po treći put. Za napomenuti je da je SDP na kongresu 2014. donio odluku o izboru predsjednika po principu jedan čovjek – jedan glas.

Međutim, piše Klix, namjera aktuelnog rukovodstva je da se Nikšiću produži mandat, tj. da se novi predsjednik bira poslije sljedećih lokalnih izbora, tj. sljedeće godine.

Nikšić demantovao ove informacije
Ubrzo nakon što su se pojavile u javnosti, lider SDP-a Nermin Nikšić je putem Avaza, koji je uzadnje vrijeme postao servis za hitne demantije stranaka “Trojke”, negirao tačnost ovih informacija.

“Prema informacijama Klixa, danas sam u Mostaru na sastanku s Draganom Čovićem, a ja se upravo vraćam iz Tuzle. Već sam više puta rekao da ne pristajem na izmjene Statuta kojim bi se povećao broj mandata predsjednika”, rekao je Nikšić za Avaz

Nikšić je rekao i da je “Kongres SDP-a BiH, za koji mediji navode da će se održati u junu, izvještajni”, te da “da ne radi na tome da se produžava mandat predsjednika stranke”.

“Nisam dio nikakvih aktivnosti koje idu u tom pravcu, niti ću biti. Ima li neko ko to priželjkuje, to nije pitanje za mene”, rekao je Nikšićm ne negirajući da su drugi članovi SDP-a aktivni na tom polju i da priželjkuju takav rasplet.

Share this Article
Leave a comment