NENAD NEŠIĆ NAJAVIO: Ministri iz RS podržat će odluku o proglašenju Dana žalosti u BiH zbog tragedije u Gradačcu

2 Min Read

Riječ je o gnusnom višestrukom ubistvu, koje je potreslo cijelo društvo u BiH, ali i region i Evropu – rekao je Nešić

Ministri u Vijeću ministara BiH iz Republike Srpske podržaće danas prijedlog odluke o proglašenju 16. avgusta Danom žalosti u BiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu, rekao je ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić.

– Podržaćemo proglašenje Dana žalosti u BiH. Riječ je o tragičnom događaju koji je pogodio ne samo Gradačac i BiH nego i cijeli region, pa i šire, tako da ne vidim ništa sporno u tome da Dan žalosti bude proglašen i na nivou BiH – rekao je Nešić za Srnu.

On je naveo da se u nekim medijima postavlja pitanje zašto Dan žalosti nije proglašen prije, Nešić je rekao da bi on, da je sjednica Savjeta ministara o ovoj temi bila zakazana i ranije, imao isti stav i podržao prijedlog, dodajući da su to tehnička pitanja, a ne da neko ne želi da proglasi Dan žalosti u BiH.

– Riječ je o gnusnom višestrukom ubistvu, koje je potreslo cijelo društvo u BiH, ali i region i Evropu. Zbog toga, svi mi zajedno moramo imati jedinstveni stav prema ovako strašnim događajima – poručio je Nešić.

Savjet ministara trebalo bi da na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici razmotri prijedlog odluke o proglašenju 16. avgusta Danom žalosti u BiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram.

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu. Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost.

Share this Article
Leave a comment