NIŠTA OD NAGODBE: Pretučena radnica želi pravednu kaznu za vlasnika hotela u Jablanici…

2 Min Read

Njen slučaj privukao je široku podršku javnosti, a iako izaziva izazove u istrazi, Enisa ne posustaje u borbi za pravdu i kažnjavanje počinioca.

Nakon brutalnog napada na Enisu Klepo (28) u hotelu “Jablanica”, gdje je radila, ovaj slučaj i dalje izaziva veliku pažnju javnosti. Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je istaknulo da je ovo prioritetan slučaj, a Enisa Klepo ne pristaje na nagodbe s Tužilaštvom i osumnjičenim Amir Džafićem, piše Ljudski.ba.

Enisa Klepo je pretrpjela povrede od strane svog poslodavca Amira Džafića, vlasnika hotela “Jablanica”. Ovaj incident je izazvao veliku uznemirenost u javnosti. Ona je diplomirana pravnica koja je radila kao recepcionerka, a neslaganje s plaćom i uvjetima rada dovelo je do njezinog davanja otkaza i traženja isplate zarađene plaće.

Tužilaštvo HNK je označilo ovaj slučaj kao prioritetan i provodi sve potrebne istražne radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje. Enisa Klepo se jasno izjasnila da ne želi nagodbu s Tužilaštvom ili osumnjičenim. Njeni punomoćnici su podnijeli krivičnu prijavu protiv Džafića.

Enisa Klepo očekuje pravedno kažnjavanje osumnjičenog i pravičnu istragu. Iako su federalni inspektori planirali izvršiti nadzor, naišli su na zaključana vrata hotela “Jablanica”, što je odgodilo inspekcijski postupak.

Enisa Klepo ostaje čvrsta u svojoj odluci da traži pravdu i da se neće zadovoljiti nagodbama. Njen slučaj privukao je široku podršku javnosti, a iako izaziva izazove u istrazi, Enisa ne posustaje u borbi za pravdu i kažnjavanje počinioca.

Share this Article
Leave a comment