Politika

NOSILAC LISTE “SAVEZ ZA SANDŽAK I DOBRE BOŠNJANE” ADMIR MURATOVIĆ: ” Puna podrška Sebiji Izetbegović iz Sandžaka”

Ono što znam da oni koji je napadaju “imaju previše istog putera na glavi”. Posebno oni koji su “trojkama” polagali svoje ispite.

Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) danas je održao vanrednu sjednicu i odlučio da Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici KCUS-a, poništi akademsko zvanje magistrice medicinskih nauka, prenose Sandžačke.

Podršku Sebiji Izetbegović iz Sandžaka prvi je uputio vijećnik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i nosilac liste “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane” Admir Muratović. Evo šta je napisao u objavi na svom Facebook nalogu:

Zato što je žena! Zato što je Bošnjakinja. Zato što me sramota u šta su se pretvorili “pojedini muškarci u Bošnjaka”. Bez ikakvih skrupula. Ne ulazim uopšte u problematiku o kojoj je riječ. Ono što znam da oni koji je napadaju “imaju previše istog putera na glavi”. Posebno oni koji su “trojkama” polagali svoje ispite.

Moja reakcija je ljudska prije svega. Samo sam se ružnije osjećao kao Bošnjak i muškarac kada je nana Fata Orlović uspjela u svojoj misiji, jer sam tada shvatio da nam nije Bošnjakinja davno bi mi Bošnjaci ostali bez “muškog karaktera”.

Samo oni koji su nesigurni u svoj identitet i nezasluženo su tu gdje jesu udaraju tako nisko. Dok je bila na vlasti donekle je imalo smisla, iako i tada ružno. Sada je to toliko jadno da je ovo jedinstven primjer u političkoj historiji Bošnjaka da se ovako nisko ide.

Evo vam primjera Srbije i smjene nekada moćne ministarke Zorane Mihajlovic. Ništa ružno o njoj nisu kazali kada su je smijenili. Pa i kada su je politički napadali činili su to preko njenog supruga, a ne supruga preko supruge, kako to radi zvanična politička i intelektualna elita glavnog grada matice svih Bošnjaka i Bošnjakinja svijeta.

E, to se zove džentlmenstvo gospodo u Sarajevu.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close