OČAJ I NEMOĆ U DODIKOVIM REDOVIMA: „Izgleda da je sve prolazno osim sarajevskog oduševljavanja stranim vojnicima…“

1 Min Read

“Milorad Dodik, ukoliko ima bilo kakav problem sa tim, neka nam se slobodno obrati”, kazao je Murphy.

Koliko je zavladao očaj i nemoć u Dodikovom SNSD-u svjeoči i objava Dodikovog savjetnika Radovana Kovačevića, inače delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Svakakvih gluposti smo se naslušali u BiH u posljednjih 30-ak godina, ali to da se suverenitet i teritorijalni integritet zemlje dokazuje preletom stranih aviona je sasvim novi nivo gluposti, poručio je očajni Kovačević na Twitteru.

-Izgleda da je sve prolazno osim sarajevskog oduševljavanja stranim vojnicima.

Podsjetimo, dva američka aviona tipa bombarder B-1B Lancer preletjeli su jučer iznad Bosne i Hercegovine. Kako je ambsador SAD-a u BiH, Michael Murphy, kazao – kao znak prijateljstva i podrške SAD-a našoj zemlji.

“Ovo je vrsta događaja u vidu saradanje, po principu vojska-vojsci. Ovo nije ništa neuobičajeno za vidjeti i nema nikakav cilj zastrašivanja. Ovo je samo još jedan pokazatelj trajne saradnje partnerstva SAD i BiH. Jedan od vojnika je rekao da smo tu da pomognemo jedni drugima. Ponosni smo i na partnerstvo. Milorad Dodik, ukoliko ima bilo kakav problem sa tim, neka nam se slobodno obrati”, kazao je Murphy.

(SB)

Share this Article
Leave a comment