ODBRANA I POSLJEDNJE LAŽI: Reakcija iz Ambasade Njemačke u Srbiji poslije Vučićevog izvinjenja zbog izjave njegovog ministra policije

2 Min Read

Gašić je dan kasnije tvrdio kako nije optužio Njemačku da štiti ubicu Olivera Ivanovića, već da je njegova izjava “prenijeta bez znaka pitanja” koji joj daje drugačiji smisao.

 

“Ambasadi Njemačke nije stiglo nikakvo zvanično izvinjenje iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da pripadnici njemačke službe prikrivaju ubice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali je i usmeno izvinjenje dovoljno”, rečeno je FoNetu u njemačkom diplomatskom predstavništvu u Beogradu.

“Mi smo provjeravali u proteklih 20 dana sa pripadnicima njemačke službe i dobili smo uvjeravanje i dokaze da ne prikrivaju te podatke. U svoje ime tražim da prihvate izvinjenje“, rekao je Vučić prije dva na ceremoniji dodjele stanova izbjeglicama u Ovči, kojoj je prisustvovao sa šefom Delegacije EU u toj državi Emanuelom Giaufretom.

 

Gašić je prethodno na sjednici Skupštine Srbije izjavio da su vlasti Srbije tražile od Njemačke da ustupi podatke o ubistvu Olivera Ivanovića.

 

“Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od njemačkih organa pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovjek, da nam daju podatke“, rekao je Gašić u Skupštini Srbije 21. juna.

Sljedećeg dana, 22. juna, Gašić je tvrdio kako nije optužio Njemačku da štiti ubicu Olivera Ivanovića, već da je njegova izjava “prenijeta bez znaka pitanja” koji joj daje drugačiji smisao.

Share this Article
Leave a comment