OKRŠAJ ŠIŠIĆA I KASUMOVIĆA, PALE I PRIJETNJE: “Još me jednom spomeni, vidjet ćeš, Allaha mi!”

2 Min Read

Vijećnik Šišić i Kasumović su ranije ovog mjeseca također imali “okršaj” nakon što je Amel Šišić javno negodovao radi odnosa gradonačelnika Kasumovića prema SDP-u.

Na svom Facebook profilu gradski vijećnik i član SDP Zenica Amel Šišić objavio je tekst u kojem navodi da mu je danas u poslijepodnevnim satima gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prijetio i da je prijetnje prijavio u MUP-u ZDK. 

“Poštovane Zeničake i Zeničani, u kakvom stanju se nalazi naš grad najbolje pokazuje ovo danas što se meni desilo! 

U 18:12 h zaprimio poziv sa meni nepoznatog broja (063 693 982). Nakon mog javljanja predstavio se gospodin Fuad Kasumović, gradonačelnik grada Zenice kojom prilikom mi je uputio prijetnje: “Još me jednom spomeni, vidjet ćeš, Allaha mi. Svojom se politikom bavi!” 

Ne znam šta je uzrok ovakvog njegovog ponašanja ali ovo ne dolikuje prvom čovjeku četvrtog grada po veličini u BiH. 

Prijetnje sam po završetku poziva prijavio MUP-u ZDK. Ovom prilikom želim da vas obavijestim da ću nastaviti sa svojim radom kao i do sada i da ću bez obzira na prijetnje i pritiske ostati dosljedan i boriti se za ono što je dobro za naš Grad. Želim da vas upoznam sa čime se sve susreću vijećnici koji ne rade onako kako to želi gospodin Fuad Kasumović. Ukoliko se nešto desi mojoj porodici i meni da znate da iza toga stoji lično gradonačelnik grada Zenice gospodin Fuad Kasumović”, naveo je Šišić u svojoj objavi. 

 

Vijećnik Šišić i Kasumović su ranije ovog mjeseca također imali “okršaj” nakon što je Amel Šišić javno negodovao radi odnosa gradonačelnika Kasumovića prema SDP-u. 

Podsjećamo, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je na grub način napao SDP-ovog ministra policije u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Benjamina Sinanovića, nakon što je ovaj povukao s dnevnog reda današnje sjednice odluku o imenovanju novog policijskog komesara tog kantona. 

Share this Article
Leave a comment