OŠTAR ODGOVOR IZ MOSTARA: „Istup Mehmedovića i Bičakčića poruka je da porodicu Izetbegović treba ukloniti s vrha SDA…“

2 Min Read

No lider HDZ-a i dugogodišnji strateški partner Izetbegovića Dragan Čović, ovoga puta nije izravno odgovorio Izetbegoviću, već je tu zadaću prepustio svojim medijskim perjanicama.

Čelnik SDA Bakir Izetbegović poručio je nedavnp kako je Trojka prodala ljudsko dostojanstvo stalnim odlascima na noge Dodiku i Čoviću. Optužio je i na međunarodnu zajednicu, poručivši da su pogazili sve principe koje su zagovarali.
Izetbegović ne odustaje od narativa da su se predstavnici Trojke i međunarodne zajednice udružili, a sve kako bi poluge vlasti predali Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

Te su Izetbegovićeve riječi izazvale oštre reakcije u redovima Čovićevog HDZ-a.

No lider HDZ-a i dugogodišnji strateški partner Izetbegovića Dragan Čović, ovoga puta nije izravno odgovorio Izetbegoviću, već je tu zadaću prepustio svojim medijskim perjanicama.

„Još i prije uspostave vlasti na federalnoj i državnoj razini, Bakir Izetbegović i SDA su pokušavali u javnosti kreirati narativ da su one bošnjačke stranke koje s pristale koalirati s legitimnim predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda, ustvari izdajnici bošnjačkog naroda“, kazao je za stranačku RTV HB politolog Danijel Vidović, inače blizak Čovićevom HDZ-u.

„Gospodin Izetbegović očigledno ima problem unutar vlastitih redova i mislim da će ga imati još više. Pravi razlog nervoze Bakira Izetbegovića su medijski istupi gospodina Mehmedovića i Bičakčića, koji su praktički poručili da se obitelj Izetbegović treba ukloniti s čela stranke“, kazao je novinar Zoran Krešić, medijska perjanica Čovićevog HDZ-a.

Kolika je realna snaga nezadovoljnih članova saznat će se krajem godine, za kada je zakazan izborni kongres Stranke demokratske akcije.

-Istup Mehmedovića i Bičakčića poruka je da porodicu Izetbegović treba ukloniti s vrha SDA, kazao je Krešić.

(SB)

Share this Article
Leave a comment