Politika

OVAKO KOOPERATIVNOG DODIKA ODAVNO NISMO VIDJELI: “Ja sam Michelu predložio i mislim da se Džaferović oko toga slaže, da napravimo…”

To bi za Dodika bila nova dinamika i nada jer, kako objašnjava, opimizam za EU opada.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom kazao je da je ključno pitanje održati mir i stabilnost u BiH.

Dodik je kazao da je Evropska komisija u proteklom periodu bila nepravedna prema BiH.

“Ja sam Michelu predložio, i mislim da se gospodin Džaferović oko toga slaže, da napravimo selekciju od 14 prioriteta i da završimo 5-6, pet koji su važni, a tri imamo koje su dogovorene kako bismo sa određenom sigurnošću mogli da znamo da BiH može preferirati i osigurati kandidatski status”, naveo je Dodik.

To bi za Dodika bila nova dinamika i nada jer, kako objašnjava, opimizam za EU opada.

Što se tiče finansiranja izbora Republika Srpska nije za odgađanje izbora te bi finansiranje izbora trebalo riješiti pozajmicama entitetskih vlada ka Centralnoj izbornoj komisiji BiH koja bi taj novac vratila kada se nekad usvoji budžet BiH.

Dodik je ponovio ranije stavove o ostanku Misije EUFOR-a u BiH.

Također je ponovio ranije stavove da BiH mora ostati neutralna i da ne treba uvoditi i pridruživati se sankcijama Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Close