OVAKVO PODILAŽENJE ODAVNO NIJE VIĐENO: Evo šta je sve Staša Košarac rekao o Miloradu Dodiku…

2 Min Read

“Zato ih pozivam da podrže Deklaraciju o punom suverenitetu, koju je predložio predsjednik Dodik“, zaključio je Košarac u obajvi na svom Instagram nalogu.

 

Državni ministar Staša Košarac poručio je da Republika Srpska nudi rješenja za sva buduća kretanja u BiH te dodao je za fer politiku i poštovanje dogovora, no posebno je zanimljivo šta je sve Košarac kazao o stranačkom šefu Miloradu Dodiku.

“Vrlo jasno i precizno smo našim partnerima na zajedničkom nivou rekli da je za nas prioritet zakon o Ustavnom sudu BiH, koji rješava pitanje stranih sudija. Naše prijedloge uputili smo radnoj grupi za pravosuđe i očekujemo njihovo razmatranje“, naveo je Košarac u objavi na svom Instagram nalogu.

 

-Nažalost, bošnjački politički predstavnici ne pokazuju volju za rješavanjem problema Umjesto da ponude konkretne prijedloge, odlučili su da nastave sa tendencioznim i licemjernim optužbama na račun rukovodstva Srpske, predsjednika Milorada Dodika i SNSD-a“, naveo je Košarac.

 

Košarac je upitao o kakvim to antidemokratskim i antievropskim prijetnjama govore bošnjački političari?!

“Šta je tačno antidemokratsko i antievropsko u insistiranju Republike Srpske da se usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH i da strane sudije odu iz ove institucije? Neka kažu u kojoj evropskoj zemlji stranci odlučuju u ustavnom sudu. Takva zemlja ne postoji. To nisu demokratske prakse“, naglasio je Košarac.

-Zašto bošnjački političari ne pogledaju istini u oči?  Puna su im usta suvereniteta dok istovremeno svim silama podržavaju da stranci donose odluke o unutrašnjim pitanjima u BiH, poručio je Košarac.

“Pri tome, što je najveći paradoks, pokušavaju da daju legitimitet lažnom visokom predstavniku, iako znaju da nije imenovan u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma“, rekao je Košarac.

Košarac je poručio političarima iz FBiH da, ako zaista žele suverenitet BiH, to je moguće postići isključivo odlaskom stranih sudija i zatvaranjem OHR-a.

“Zato ih pozivam da podrže Deklaraciju o punom suverenitetu, koju je predložio predsjednik Dodik“, zaključio je Košarac u obajvi na svom Instagram nalogu.

Share this Article
Leave a comment