Politika

Ramiz Salkić više nije predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu

Bivši potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić (SDA) od danas više nije predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu.

“Želim vas obavijestiti da voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a od danas nisam predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. Prema kazivanju kolega iznevjerio sam ih, jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića”, napisao je na Facebooku Salkić.

Dodao je kako nije išao na pregovore kod Dodika, jer nije vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu.

“Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića, nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Treća zamjerka je javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati 4 delegata”, kazao je.

Istakao je da nastavlja raditi kao narodni poslanik Pokreta najbolje što zna u interesu države Bosne i Hercegovine, zbog glasača, istine i pravde.

“Čestitam na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu, Saši Grbiću”, zaključio je na kraju.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close