RAZOČARENJE U DODIKOVIM REDOVIMA: “Opozicija pokazala da je opozicija institucijama Republike Srpske…”

2 Min Read

Optužnica je proslijeđena Subu BiH na potvrđivanje.

Ne stišavaju se takmičenja u redovima vladajućeg režima u bh. entitetu Republika Srpska u pokušajima odbrane lika i djela Milorada Dodika. -Opozicija u Republici Srpskoj je još jednom dokazala da je opozicija Srpskoj i njenim institucijama, izjavio je odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Marko Šilj.

-Napad na instituciju predsjednika Republike Srpske je napad na sve nas. Optužnica protiv predsjednika Srpske, kako god se on zvao, je optužnica protiv svih, kazao je Šilj.

-Neko im je rekao da im ne bude jasno, pa su kao i uvijek poslušali, dokazujući još jednom da su oni, u stvari, opozicija Republici Srpskoj i njenim institucijama, rekao je Šilj.

On je kazao da se SNSD uvijek zalagao za to da se u Republici Srpskoj pitaju njene institucije i ljudi, a ne strani faktor.

-Јasno je da je ovdje riječ o još jednom udaru na /predsjednika Republike Srpske/ Milorada Dodika, ne samo zato što je predsjednik i što je radio u skladu sa nadležnostima koje su mu garantovane Ustavom Republike Srpske, nego zato što ne mogu da ga pobijede na izborima, kazao je on.

-Dodik je lider koji uživa ogromnu podršku građana, što uvijek uzdignute glave kaže ono što misli, što čuva Republiku Srpsku i što neće pokleknuti pred ucjenama stranog faktora, zaključio je odbornik Dodikovog SNSD-a.

Podsjetimo, predsjednik RS-a Milorad Dodik je optužen za počinjenje krivičnog djelo iz člana 203a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine – Neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Propisana kazna za ovo krivično djelo je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

(SB)

Share this Article
Leave a comment