REAKCIJA ĆAMILA DURAKOVIĆA: “‘Biće opet pakao i krvava Drina evo idu četnici sa srpskih planina’ nije neka prijetnja, naviklo se…”

2 Min Read

Nakon što je njemačka ambasada u Bosni i Hercegovini osudila napade na visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i prijetnje smrću koje su mu upućene u Banjoj Luci, reagovao je bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

Podsjetimo, na protestnom skupu boraca RS-a “Sloboda” na Trgu Krajine u Banjoj Luci upućene su prijetnje smrću visokom predstavniku, a u prisustvu člana Predsjednišva BiH Milroada Dodika.

Nekoliko građana je uz pratnju harmonikaša pjevalo sljedeće stihove: “Iz Milića krenula je svita da obori Christiana Schmidta. E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole…”.

Nakon ovog incidenta brzo su uslijedile osude međunarodne zajednice. Iz Ambasade Njemačke su poručili da su ovakve poruke neprihvatljive te da “Savezna vlada Njemačke očekuje da vlasti RS u okviru važećeg zakonodavstva poduzmu mjere protiv odgovornih i da ih pozovu na odgovornost”.

Duraković je na Twitteru insinuirao da bi međunarodna zajednica trebala jednako reagovati i kada se četnici okupljaju u povratničkim mjestima i pjevaju fašističke pjesme.

“Da MZ ovako reaguje kad četnici pjevaju u Višegradu, Srebrenici… i drugim povratničkim mjestima… Ili ono ‘biće opet pakao i krvava Drina evo idu četnici sa srpskih planina’ nije neka prijetnja, naviklo se”, napisao je Ćamil Duraković na Twitteru.

Share this Article
Leave a comment