Politika

REFIK LENDO PREUZEO DUŽNOST: Proces formiranja vlasti može zvanično i da počne

Lendo je izrazio nadu i spremnost da sa novoizabranim članovima rukovodstva Federacije BiH, predsjednicom Bradarom i potpredsjednikom Stojanovićem radi na postizanju dogovora koji će rezultirati imenovanjem Vlade FBiH.

Nakon što je jučer okončan izborni proces za Federaciju Bosne i Hercegovine i Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata posrednih izbora za predsjednika i dva potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, danas je u prostorijama Kabineta potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu izvršena zvanična primopredaja dužnosti između dosadašnje potpredsjednice Melike Mahmutbegović i novoimenovanog potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Refika Lende.

Potpredsjednik Lendo se zahvalio potpredsjednici Mahmutbegović na istrajnom zalaganju za unapređenje rada i izgradnju Federacije Bosne i Hercegovine, te na njenom nemjerljivom doprinosu koji je potpredsjednica Mahmutbegović ostavila na stabilizaciji i razvoju sveobuhvatnih društveno-političkih prilika u Federaciji Bosne i Hercegovine. Potpredsjednica Mahmutbegović je izrazila zadovoljstvo izborom Refika Lende na ovu odgovornu i važnu poziciju jer se radi o odgovornoj i izgrađenoj osobi i ličnosti koja se dokazala u najtežim vremenima i koja je uvijek bila na braniku naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine.

Zajednički je naglašeno i podvučeno da je izborni proces za Federaciju BiH tek jučer okončan, te da proces formiranja izvršne vlasti Federacije tek danas može i zvanično da počne!

Potpredsjednik Lendo je izrazio nadu i spremnost da sa novoizabranim članovima rukovodstva Federacije BiH, predsjednicom Bradarom i potpredsjednikom Stojanovićem radi na postizanju dogovora koji će rezultirati imenovanjem Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na osnovu Ustava i važećih zakonskih propisa, te na nastavku jačanja i unapređenja Federacije Bosne i Hercegovine u interesu svih naroda i građana Bosne i Hercegovine.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close