SAD JE, POGOTOVO, SVE JASNO: “Država Srbija u potpunosti bila uključena u napad na Kosovu, jedan od ubijenih bio je tjelohranitelj…”

2 Min Read

(…) direktora BIA-e, a ranije i ministra odbrane i policije te države, Aleksandra Vulina.

 

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla oglasio se s navodom da je država Srbija u potpunosti bila uključena u napad na Kosovu.

“Danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih, koji bio i učesnik tog čina, Bojan Mijailović, bio tjelohranitelj šefa srpske BIA Aleksandra Vulina tokom njegove posjete Republici Kosovo 2013. godine”, naveo je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla.

 

“Država Srbija je u potpunosti uključena u ovaj teroristički napad sa ciljem destabilizacije Republike Kosovo. Iz tog razloga, već postoji formalna i strukturalna veza umiješanosti Aleksandra Vučića u napad na Banjsku i Zvečan 24. septembra. Milan Radojčić, kao potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA. Oba su također sankcionirana na američkoj crnoj listi. Obojica su među najbližim ljudima predsjedniku Srbije”, navodi ministar Xhelal Sveçla.

 

Ove činjenice su još jedan dokaz da se namjere Srbije prema Republici Kosovo uopće nisu promijenile od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, a sada predsjednika sadašnjeg režima u Srbiji. I najveći optimisti koji su do sada sami sebe lagali o promjenama u ovoj zemlji, vjerujem, ovih dana su se uvjerili u suprotno. Želim još jednom da izrazim svoju zahvalnost sjedištu Kosovske policije tog dana i na njihovom neviđenom profesionalizmu, akciji u kojoj nije povrijeđen nijedan civil”, zaključio je Xhelal Sveçla.

Share this Article
Leave a comment