ŠAROVIĆ NAJAVLJUJE DODIKOV KRAJ: “Pad režima je siguran, narodu se ogadio…”

3 Min Read

Ako bude član Predsjedništva BiH, Šarović je kazao da će insistirati na ekonomiji.

“Pad režima je potpuno siguran i to više niko ne dovodi u pitanje. Republika Srpska od 3. oktobra kreće putem razvoja i napretka. To svi vide i to nam potvrđuje atmosfera među građanima i relevantna istraživanja”, kazao je kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović.

Istakao je da se ljudima “ogadio” režim te da su siti lažnih priča, proizvodnje konflikata i tenzija, ogromne korupcije, a istovremenog nazadovanja u svim oblastima i nebrige za građane.

“Spisak neslavnih rekorda ove vlasti je i mnogo duži i to se više ne može kriti. Ljudi su pobijedili strah, spremni su reći “ne” bahatosti i preuzeti odgovornost za normalniji i bolji život”, naglasio je Šarović.

Odgovarajući na pitanje kakvu politiku će voditi, Šarović je poručio da neće proizvoditi krize, nego ću stvarati uslove za napredak, Srpskoj neću zatvarati vrata nego otvarati, i za međunarodnu diplomatiju i za dovođenje investitora, a time i gradnju puteva, fabrika…

“Za razliku od proteklih godina, Srpska neće biti “crna tačka”, nego poželjno mjesto za ulaganje, saradnju i život. Neću bježati sa sjednica i puštati da druga dva člana Predsjedništva BiH, iz druga dva naroda, mimo mene donose odluke štetne za Srpsku. Neću se zaklanjati iza lažnog srbovanja, nego ću svoj patriotizam pokazati i dokazati radom i zalaganjem za Srpsku, kako na unutrašnjem, tako i na spoljnom planu”, kazao je Šarović u intervjuu za Glas Srpske.

Ako bude član Predsjedništva BiH, Šarović je kazao da će insistirati na ekonomiji.

“Ekonomija je za mene čarobna riječ i gotovo sve što budem radio biće usmjereno na ekonomski napredak. Republika Srpska je najjača ako se razvijamo, gradimo, otvaramo poslove za našu djecu i tada nam niko neće moći ništa. Sposoban sam, mogu i znam da otvorim svaka vrata svuda u svijetu. Od Moskve, preko Brisela i Vašingtona i to od mene možete očekivati”, pojasnio je.

Osvrnuo se i na dosadašnji rad Milorada Dodika člana Predsjedništa BiH.

“O dometu Dodikovog stvarnog patriotizma najbolje govori izjava jednog od druga dva člana Predsjedništva “da urami ANP koji je potpisao, da je sa njim bilo najlakše i da sa funkcije odlazi politički poražen i frustriran”. Ako njima nećemo vjerovati, evo pitam – šta je Dodik uradio za Srpsku kao član Predsjedništva BiH? Osim što se sklanjao dok su se odluke donosile mimo njega?! Mirko Šarović nema potrebu da objašnjava patriotizam jer nikada nije donio nijednu odluku niti pristao na bilo šta što je na štetu RS. Tako će biti uvijek”, zaključio je Šarović.

Share this Article
Leave a comment