SCHMIDT POVODOM GODIŠNJICE MASAKRA NA TUZLANSKOJ KAPIJI: “Stravični zločin mora biti podsjetnik da činimo sve što možemo kako se ovakvo nešto više nikada ne bi dogodilo”

1 Min Read

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt oglasio se povodom godišnjice masakra na tuzlanskoj Kapiji.

Christian Schmidt je na službenom Twitter profilu OHR-a podijelio svoju izjavu u kojoj je naglasio odgovornost svih građana BiH da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

“25. maja 1995. godine njihovi mladi životi su brutalno prekinuti. Ovaj stravični zločin nam svima mora biti podsjetnik i poticaj da činimo sve što možemo kako se ovakvo nešto više nikada ne bi dogodilo.

Naročito su političari ti koji moraju intenzivnije raditi na pomirenju i stvaranju prilika kako bi mladi ljudi iskoristili svoje potencijale i napredovali u demokratskoj i prosperitetnoj Bosni i Hercegovini”, rekao je Schmidt.

Na današnji dan prije 28 godina, u 20 sati i 55 minuta, granata ispaljena s agresorskih položaja na planini Ozren, na Kapiji u Tuzli usmrtila je 71 osobu prosječne starosti od 21 godinu, dok je više od 200 osoba teže ili lakše povrijeđeno.

Share this Article
Leave a comment