SERGEJ TRIFUNOVIĆ POSLAO BRUTALNU PORUKU VUČIĆU I BRNABIĆKI: “Zašto ne bi bili veseli kad ubijena djeca nit’ su njihova, nit’ su glasačko tijelo

3 Min Read

“Veseli, kao da ih mama vodi na izlet u Jarkovo. Zašto i ne bi bili, ubijena deca nit su njihova, nit su glasačko telo. Imajte ovu sliku pred očima, svi”, napisao je Trifunović.

“Zašto i ne bi bili veseli kada ubijena deca nisu njihova”, napisao je glumac Sergej Trifunović osvrnuvši se na sliku predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je na svom Instagram profilu objavila fotografiju u kojoj je ismijavala jučerašnje proteste “Srbija protiv nasilja”. Okupljeni građani tražili su odgovornost vlasti zbog dva masakra u kojima je ubijeno 17 osoba, mahom djece.

“Veseli, kao da ih mama vodi na izlet u Jarkovo. Zašto i ne bi bili, ubijena deca nit su njihova, nit su glasačko telo. Imajte ovu sliku pred očima, svi”, napisao je Trifunović.

Premijerka Srbije je povodom protesta objavila montiranu fotografiju na kojoj su ona, Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali, osuda javnosti nije izostala.

Spornu fotografiju preplavili su negativni komentari građana, a nakon burnih reakcija oglasila se i sama premijerka Srbije.

Ona je još jednom iskoristila priliku da napadne opoziciju. a reakcije javnosti na njenu objavu nazvala je „zamenom teza“.

“Ko se bori protiv nasilja u Srbiji? Srđan Milivojević koji preti ubistvom porodici predsednika, Ćuta koji preti šamaranjem u Skupštini, Milovan Brkić koji kaže da klinci treba puškama da reše sudbinu Srbije, Jovo Bakić koji direktno poziva na nasilje na ulici, Đilas koji je rodonačelnik rijalitija u Srbiji i to u Pionirskom gradu, Mladen Obradović (Obraz) koji je krivično osuđen zbog izazivanja mržnje, Marinika, Dragana Rakić? Zaista? I kako se bore protiv nasilja? Tako što dva sata maltretiraju sve ostale ljude da ne mogu slobodno da se kreću? Tako što na vladu lepe plakat ‘doživotna robija’? Tako što menjaju vlast na ulici iako su članovi parlamenta, a vlast je spustila cenzus da bi mogli da uđu u taj isti parlament? To je demokratija? To je vladavina prava? To su građanske vrednosti?“, napisala je Brnabić.

Trifunović, poznat po “britkom jeziku”, prije nekoliko dana je, u podkastu „Snaga uma“, prokomentarisao i status zvijezde i kazao da nema lijepo mišljenje o glumcima, posebno onima u Srbiji.

“Sram vas bilo, drage kolege, odmah da vam kažem. Da se nosite u tri pi*ke lepe materine. Za svašta. Ne svi, vi ostali koji se smešite sa naslovnih strana i tripujete da ste u Holivudu”, rekao je glumac.

Share this Article
Leave a comment