Starac nakon 3 godine vidi svog izgubljenog psa na drvetu i zove ga imenom

2 Min Read

Čovjeku po imenu Giorgi Bereziani svijet se srušio kada je njegov voljeni pas po imenu Jorge nestao iz njegovog doma jednog dana, piše ilovemydogsomuch

Neutješni 62-godišnji muškarac proveo je mjesece češljajući užurbane ulice Tbilisija u Gruziji, u nada da će pronaći svog psa. Ali čak ni nakon višestrukih nestalih pasa letača i ispitivanja, Jorgeu nije bilo traga.

S neodoljivim osjećajem nade, Giorgi je otrčao do mjesta u potrazi za psom. Naposljetku je ugledao utučenog psa kako sjedi kraj usamljenog stabla. U trenutku kada je viknuo: “Jorge, jesi li to ti?” – osvijetlila je smrknuto lice pretučenog psa izrazita nevjerica! On je doista bio dobri stari Jorge!

 

Ono što slijedi je rijetko ponovno okupljanje koje se događa samo u filmovima! I Giorgi i Jorge slome se u ekstazi emocija dok se ludo grle u gorko-slatkom olakšanju. Kakav čaroban prizor! Protekle 3 godine bile su brutalna noćna mora za ovaj nerazdvojni duo – ali slatka slučajnost njihovog sretnog završetka sigurno im je pomladila dušu!

Tri godine nakon ovog tragičnog incidenta, Giorgi je iznenada primio poruku iz operne kuće u vezi s Jorgeom. Očigledno je crno-bijeli pas sličnog izgleda lutao oko njihove ustanove. Napušteni pas imao je žutu pločicu na uhu, što je značilo da je cijepljen i pušten od strane gradske kontrole životinja.

 

 

Share this Article
Leave a comment