SVE ZA ŽIVOT PRIJATELJA: Ivo zbog Damira na aukciju stavio svoj automobil, vrijeme curi…

3 Min Read

Njegov prijatelj iz školske klupe Ivo kaže da svaki dan pita je li učinio dovoljno da pomogne dobrom drugu.

Vojnik Damir Košević boluje od rijetke bolesti te mu je za liječenje u Americi potrebno još 45.000 eura.
Njegov prijatelj Ivo Pešić-Golub odlučio je pomoći i prodaje svoj automobil, Mazdu 626, na aukciji čiji će sav prihod biti uplaćen za liječenje Damira. Početna cijena automobila je 500 eura, a aukcija će trajati do nedjelje, piše Ljudski.ba.

Damirova bolest naziva se retroperitonealna fibroza, ili Ormondova bolest, i jedini u Hrvatskoj ima ovu tešku bolest koja napreduje brzo. Damir treba hitno liječenje u Americi, gdje bi trebao biti hospitaliziran 6. juna.

Ovaj 40-godišnji Omišanin otac je šestogodišnje djevojčice i suprug Nine Stanić Košević, a u zadnjih godinu dana obolio je od retroperitonealne fibroze, drugim nazivom – Ormondove bolesti.

Bolest napreduje brzo, a bolovi su mu naprosto neizdrživi. Nezaustavljivo povraćanje, proljev, temperatura od 40 i bolovi u abdomenu i leđima postali su njegova svakodnevica. Trenutno mu pomoći u Hrvatskoj nema. Šansa za liječenje postoji, no da bi se to dogodilo trebao bi otići u bolnicu u Ameriku. Damir je već skoro godinu dana na bolovanju.

On je na 50 posto osnovice svoje plaće, jedva tako možemo priživjeti, a ne liči se. Ja radim nekoliko poslova i čistim apartmane. Čini nam se da je ovo ‘pustite čovjeka da živi dok živi’, ali mi se želimo boriti, poručuje njegova supruga.

Njegov prijatelj iz školske klupe Ivo kaže da svaki dan pita je li učinio dovoljno da pomogne dobrom drugu.

– Znači 35 godina prijateljstva skoro da mogu reći od kad znam za sebe znam i za Damira. I neki dan pričam s njim i pitam ga : “Mališa šta misliš hoće se uspit skupit tih 100.000 eura, jel` blizu cifra? A on govori: A nadam se ! Priča mi i svako malo se zahvaljuje svima pa opet priča pa nabraja i zahvaljuje… Meni neki grop u grlu ne znam šta bi reka`, govorim i ja da će sve bit` dobro i da će se skupiti novac za priliku za život. Tako smo još malo pričali, dali si ruke, zagrlili i svak na svoju stranu. Otad me muči jesam li ja kao prijatelj sve napravio za Damira da mu pomognem. Zato sam se odlučio na ovaj još jedan mali korak, priča Ivo.

Share this Article
Leave a comment