Politika

TEGELTIJA LIKUJE NAKON PORAZA ZMAJEVA NA EUROBASKETU: „Iz neuspješne države ne mogu proizaći reprezentativni sportski uspjesi…“

Za razliku od Dodikovog savjetnika, svi mediji u regionu ali i oni u Evropi hvalili su igru reprezentacije BiH koja je na Eurobasketu senzacionalno pobijedila evropske prvake Sloveniju i ispisala povijest.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je odigrana utakmica petog kola Eurobasketa između Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Košarkaški Zmajevi su poraženi i napuštaju turnir, a nakon utakmice, Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nije imao lijepe riječi za bosanskohercegovački sport i državu u kojoj živi.

-Iz nespješne države ne mogu proizaći reprezentativni sportski uspjesi, posebno ne u kolektivnim sportovima. BiH ima 1,5 milon više stanovnika od Slovenije, skoro jednako kao Hrrvatska, duplo manje od Srbije, isti ili sličan mentalitet i talenat za iste sportove ali je neuspješna država i tu je razlika“, poručio je Tegeltija.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je jučer u Kelnu od Litvanije sa 87:70, u susretu posljednjeg petog kola B-grupe Eurobasketa.

Reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman u osminu finala te sa tri poraza i dvije pobjede u grupnoj fazi završava nastup na smotri najboljih reprezentacija Evrope. Usprkos svemu, košarkaški Zmajevi su pozitivna priča na Eurobasketu, a za razliku od Dodikovog savjetnika, svi mediji u regionu ali i oni u Evropi hvalili su igru reprezentacije BiH koja je na Eurobasketu senzacionalno pobijedila evropske prvake Sloveniju i ispisala povijest.

(SB)

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Close