Politika

TEGELTIJI U BEOGRADU POTONULE SVE LAĐE: “Nažalost, u Bosni i Hercegovini nema konsenzusa što se tiče…”

Ko blokira proces i je li on izvjestan za BiH pitanje je na koje je odgovorio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama i energetika neke su od najvažnijih tema o kojima su razgovarali lideri regiona na nedavno održanom samitu “Otvorenog Balkana” u Beogradu.

Јe li se BiH odlučila za rizik, odbijajući da bude dio Otvorenog Balkana? Ko blokira proces i je li on izvjestan za BiH pitanje je na koje je odgovorio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

On je kazao da je “Otvoreni Balkan” potreban građanima i privrednicima u BiH.

“Nažalost, u BiH nema konsenzusa što se tiče “Otvorenog Balkana”. Reakcije političkog Sarajeva su očekivane. Meni ne treba odobrenje Predsjedništva. Volio bih da imam usaglašen stav Predsjedništva. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je pokušao da se ova inicijativa usvoji, ali je preglasan i druga dva člana su odbili pridruživanje ‘Otvorenom Balkanu'”, kazao je Tegeltija, te dodao da se tako pravi šteta građanima i privredi.

“Vrata su nam i dalje otvorena, nema uslova, a ako se pridružimo, imamo obaveze i benefite”, rekao je Tegeltija za RTRS.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Close