TEŠKE OPTUŽBE DODIKA NA RAČUN SUSJEDA: “Hrvatska je jedva dočekala da etnički očisti taj prostor od Srba…”

2 Min Read

“Imamo pravo da obilježavamo naša stradanja i nikada neću dozvoliti da neko omalovažava srpski narod i Republiku Srpsku”, naglasio je Dodik.

“Oluja” je bila udruženi zločinački poduhvat SAD i Hrvatske, koja je jedva dočekala da etnički očisti taj prostor od Srba, ponovio je danas na društvenim mrežama predsjednik RS-a Milorad Dodik.

“To se ne može oprostiti. Amerika može biti velika, ali je unižena i mala jer prema jednom malom narodu uporno održava negativan odnos, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji. Amerika od prvog dana ruši prava Republike Srpske i Dejtonski sporazum i nikad nije prestala”, rekao je Dodik.

U Prijedor nismo išli da omalovažavamo žrtve, ali imamo pravo da obilježavamo naša stradanja, dodao Dodik.

“U Prijedoru 4. avgusta obilježili smo Dan sjećanja na stradanje i progon Srba u ‘Oluji’. Treba istaći da je Prijedor grad stradalnik i grad junak. Nismo tamo išli da omalovažavamo žrtve, ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ni ja. Imamo pravo da obilježavamo naša stradanja i nikada neću dozvoliti da neko omalovažava srpski narod i Republiku Srpsku”, naglasio je Dodik.

Dodik kaže da je donesena odluka da se izjednači status boraca iz Republike Srpske Krajine bude izjednačen sa statusom boraca iz Srpske.

“Odlučili smo i da status boraca iz Republike Srpske Krajine bude izjednačen sa statusom boraca iz Srpske. Srpski narod je napravio dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju, i borićemo se jednako za to”, ističe Dodik.

Share this Article
Leave a comment