Politika

“UČINILI SMO SVE ŠTO SMO MOGLI”: Šefik Džaferović razgovarao sa šefovima država i vlada EU

Sve je rečeno o tome iz kojih razloga BiH nije ispunila uslove. Sve je rečeno o blokadama evropskih zakona u Domu naroda. Sve je rečeno o geostrateškim i geopolitičkim motivima dodjeljivanja kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji. Mi smo danas učinili sve što smo mogli u Briselu kada je u pitanju BiH”, napisao je Džaferović.

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Facebooku je saopćio da se susreo i razgovarao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, premijerom Nizozemske Markom Rutteom, austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom, portugalskim premijerom Antoniom Costom, predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, premijerom Češke Petrom Fialom, premijerom Španije Pedrom Sanchezom, predsjednikom Evropske narodne stranke Manfredom Weberom.

“Sve je rečeno o tome iz kojih razloga BiH nije ispunila uslove. Sve je rečeno o blokadama evropskih zakona u Domu naroda. Sve je rečeno o geostrateškim i geopolitičkim motivima dodjeljivanja kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji. Mi smo danas učinili sve što smo mogli u Briselu kada je u pitanju BiH. Sada je odluka na šefovima država i vlada članica EU. Evropsko vijeće, koje čine šefovi država i vlada članica EU, će danas i sutra imati sjednicu na kojoj će donijeti odluke o evropskom putu Zapadnog Balkana i BiH”, napisao je Džaferović.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Close