Politika

UPALILA SE CRVENA LAMPICA: Prvo obraćanje Sebije Izetbegović u Skupštini KS-a

“Nedavno sam uputila pisanu inicijativu da nam napokon odgovorite na desetine zahtjeva za prijem nedostajućeg kadra u KCUS”, rekla je Izetbegović.

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica u Skupštini KS-a, na današnjoj je sjednici kantonalne Skupštine postavila dva pitanja i uputila jednu inicijativu.

Prvo pitanje upućeno je Vladi KS-a i ono je vezano za kadar na KCUS-u.

“Nedavno sam uputila pisanu inicijativu da nam napokon odgovorite na desetine zahtjeva za prijem nedostajućeg kadra u KCUS, rekla je Izetbegović dodavši da je uputila ukupno 13 urgencija”.

Kaže kako osoblje sa KCUS-a odlazi iz dva razloga. Prvi je penzionisanje a drugi je generalno odlazak mladih osoba iz naše zemlje što utiče i na KCUS.

Drugo pitanje Izetbegović se odnosilo na tzv. “put pacijenta” i upućeno je Ministarstvu zdravstva KS-a,

“Zbog čega nikada nije uspostavljen put pacijenta u KS i zbog čega pacijenti kako treba jednostavno i efikasno da se kreću kroz zdravstveni sistem”, upitala je Izetbegović.

Na kraju je Izetbegović uputila još jedan zahtjev, a odnosi se na to da bude izrađen Elaborat o stanju zdravstvenih ustanova u ovom kantonu te da joj se dostavi svih spisak radnika u zdravstvenim ustanovama u KS, a koji rade i privatno.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close