VIŠKOVIĆ GLUMI DODIKA: “Tužit ćemo BiH zbog …”

1 Min Read

Premijer bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković u posljednje vrijeme trudi se kopirati svog šefa Milorada Dodika, pa svako malo šalje prijetnje.

Tako je krajem prošlog mjeseca zaprijetio građanima Kantona Sarajevo.

“Gospodo, vašom krivicom, hoćete li imati dovoljno gasa u Sarajevu? Hoće li postojeći gasovod koji ulazi u RS na Šepku omogućiti da dobijete i vi u Sarajevu dovoljnu količinu gasa? Upitajte se i dobro razmislite o tome”, zaprijetio je Višković.

Danas je, pak, zaprijetio tužbom protiv države Bosne i Hercegovine zbog, kako kaže, opstrukcija kada je u pitanju izgradnja hidroelektane Buk Bijela na Drini.

“Izgradnja HE Buk Bijela će koštati 500 miliona KM i ta investicija bi se po sadašnjim cijenama otplatila za tri godine. Odluka Ustavnog suda BiH nije jedina koja nije implementirana pa neće biti ni ova. Ta njihova odluka može biti samo politička, a nikako zasnovana na pravu i pravdi. Taj projekat ide svojom dinamikom, a BiH će, ako je spremna da se upusti u to, dobiti tužbu tešku nekoliko milijardi KM. Mi smo spremni na to”, poručio je Višković, prenosi Capital.ba.

Share this Article
Leave a comment