Politika

Vučić ima “tremu” uoči razgovora sa Scholzom: Ne očekujem lak razgovor

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem (4. april) sastanku sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom nastupati na “veoma odgovoran način” i da ne očekuje lak razgovor.
Vučić je rekao da ima tremu i da se plaši tog razgovora.

“To znači da ću, ako ništa, na veoma odgovoran način nastupati. Svakako ne očekujem lak razgovor”, rekao je Vučić novinarima u Grčkoj.
Scholz je u Berlin pozvao Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija sa kojima će imati odvojene razgovore, a kojima će prisustvovati i izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
Vučić je poslije ceremonije obilježavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni plin i odvojenih susreta sa grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom rekao da je imao dobar razgovor sa Mitsotakisom i da ne očekuje negativna iznenađenja u kraćem ili srednjoročnom periodu.
On je naveo da je sa grčkim premijerom razgovarao o bilateralnim odnosima. Vučić je istakao da je ponosan što će Srbija moći da nastavi i u budućnosti da vodi, kako je rekao, nezavisnu politiku.
“Ovo je izbor Srbije – da vodimo nezavisnu politiku, da budemo svoji na svome, da ne odlučuju druge zemlje kakvu ćemo politiku da vodimo, da vodimo politiku u interesu naših građana, ne u interesu velikih sila”, istakao je.
Kako je kazao, ne razumiju da je to naš izbor, ne Brisela, Washingtona ili Moskve.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Close