ZORAN TEGELTIJA GLEDAO ZMAJEVE PA OTKRIO: “Nismo uplatili novac Košarkaškom savezu jer…”

3 Min Read

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će 200.000 KM obezbijeđenih za Košarkaški savez BiH biti uplaćeno kada budu ispunjene procedure i potpisan sporazum sa tom organizacijom.

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će 200.000 KM obezbijeđenih za Košarkaški savez BiH biti uplaćeno kada budu ispunjene procedure i potpisan sporazum sa tom organizacijom.

Tegeltija je rekao da niko nema ovlašten u Košarkaškom savezu da potpiše neophodni sporazum.

On je podsjetio da je Vijeće ministara na njegov prijedlog donijelo odluku da se obezbijedi 200.000 KM za Košarkaški savez BiH za finansiranje njihovih aktivnosti do kraja ove godine.

– Niko nije postavi uslove za rokove ni sa plaćanjima, ali je bila potrebna sigurnost za taj novac. Nismo platili jer postoje jasne procedure da se uplati novac. Potrebno je potpisati sporazum između Košarkaškog saveza i Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, a znate niko nema ovlašten u Košarkaškom savezu da potpiše taj sporazum. Biće spremni da potpišu poslije 6. septembra – rekao je Tegeltija novinarima u Mrkonjić Gradu.

Prema tome, naveo je on, dok se oni sjete da se vrate u Sarajevo i potpišu taj sporazum, novac će biti uplaćen.

On je rekao da poruke koje dolaze iz Sarajeva posljednjih dana u vezi sa ovim nisu poruke za Zorana Tegeltiju i Vjekoslava Bevandu, nego za svakog Zorana koji dolazi iz Republike Srpske i za svakog Vjekoslava koji dolazi iz Mostara, a koji neće biti po volji sarajevse politike.

– Poruka je da možete uraditi bilo šta dobro i truditi se oko tih projekata, ali ako ne odgovarate njihovoj politici onda je sve to loše – rekao je Tegeltija.

Takav je slučaj, dodao je on, i sa ovim sredstvima za Košarkaški savez, napomenuvši da je uživao gledajući utakmicu reprezentacija BiH i Slovenije.

– Uživao sam juče gledajući utakmicu, u košarkaškim igrama reprezentacija BiH i Slovenije. Bilo je jako dobro – istakao je Tegeltija.

Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je jučer u Kelnu aktuelnog šampiona Evrope Sloveniju rezultatom 97:93 u utakmici 3. kola grupe B na Evrobasketu.

Share this Article
Leave a comment