2 psa heroja spasili su malenog psića kojeg je netko bacio u smeće (FOTO)

2 Min Read

Za policajca u Novo Horizonteu u Brazilu jutro utorka 31. siječnja počelo je kao i svako drugo. Upravo je krenuo voziti svoje dijete u školu kad je u susjedstvu opazio psa kako ide među smeće.

Policajac je isprva mislio da je pas pronašao mrtvu mačku, no nakon detaljnijeg pregleda otkrio je da se radi o sićušnom tek rođenom psiću koji je još uvijek živ, piše doginspiration.com.

Pokušao je psu oduzeti psića, ali je ona ljutito zalajala, pa ju je policajac pustio da ga drži na oku dok je on zvao pomoć. Došao je do Marca Antonija Rodriguesa, lokalnog čuvara kućnih ljubimaca i spasitelja životinja, koji je rado prihvatio psića, nazvavši ga Charlie Chaplin po glumčevim malim crnim brkovima.

Rodrigues je jednom pokrenuo kampanju na Facebooku kako bi pronašao mamu koja doji psa koja bi prihvatila napuštenog psića kao svog. Lupi, mješanka Chihuahua koja je živjela na drugom kraju grada, upravo je okotila Charlieja nekoliko dana prije nego što je otkriven. Njezini su vlasnici ponudili pomoć pod uvjetom da Lupi pristane uzeti psa.

Lupi je, srećom, odmah uzela tužno malo siroče. Charlie je počeo vraćati snagu i napredovati kao posvojeni član Lupijevog legla, zahvaljujući kombinaciji svježeg mlijeka i antibiotika!

Osoba koja je bespomoćnog psića napustila kao smeće nije uhićena, ali divno suosjećanje koje su pokazala dva psa koji su ga spasili uvelike nadmašuje njegovu ili njezinu bezosjećajnu ravnodušnost.

Nikad ne bi imao šanse da ga jedan pas nije pronašao, a drugi usvojio kao svog. Još jedan primjer nevjerojatne sposobnosti psa za empatiju!

*NAPOMENA: Iako ne znamo ime psa koji je pronašao Charlie, ona je u vlasništvu i njezina obitelj i zajednica hvale je kao heroja – baš kao i Lupi!

Share this Article
Leave a comment