SVAŠTARA

Dodik o sankcijama Velike Britanije: Znaš koliko me zaboli za njihove sankcije, to je gomila gluposti

Zamislite tu gomilu gluposti. Evo zašto vas Bratiću nazivam muslimanima, zato što smo mi ostali “bosanski Srbi”, a vi ste “kao” Bošnjaci, koji su se izvukli iz svih ovih kvalifikacija na međunarodnom planu, rekao je Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, na današnjoj je posebnoj sjednici NSRS-a prokomentarisao sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i predsjednici RS-a Željki Cvijanović.

Britanske sankcije za Dodika i Cvijanović uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine. Lider SNSD-a kaže kako u Velikoj Britaniji nema nikakvu imovinu.

– Samo da vam kažem da nemam nikakvu imovinu u Velikoj Britaniji, a tamo nisam bio ima deset godina. Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran, za njihove sankcije, rekao je Dodik.

Obrazloženje britanskih sankcija u kojem je, između ostalog, navedeno kako je on pokrenuo povlačenje RS-a iz državnih institucija, koristeći se retorikom podjela i nacionalizmom, nazvao je glupostima.

– Zamislite tu gomilu gluposti. Evo zašto vas Bratiću nazivam muslimanima, zato što smo mi ostali “bosanski Srbi”, a vi ste “kao” Bošnjaci, koji su se izvukli iz svih ovih kvalifikacija na međunarodnom planu. Kad oni budu nas zvali Srbima i mi ćemo zvati njih, uostalom nije uvredljivo zvati muslimanima, kazao je on.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close