SVAŠTARA

Dodik u NSRS: Zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava se rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda

Dodik traži podršku za veto uložen na pet odluka Predsjedništva BiH u kojima je preglasan

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) koju je zatražio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa.

U toku je obraćanje Dodika koji je kazao da štiti interese RS-a, jer “Bošnjaci žele da omoguće donošenje odluka na nivou BiH koje nisu u skladu sa Ustavom”.

– Institut posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koristim da zatražim podršku poslanika, jer se na nivou BiH dešavaju stvari koje su vidljive i gdje se, zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda – kazao je Dodik i
dodao:

Vjerujem da ćemo potvrditi jedinstvo u odbrani interesa Republike Srpske.

Podsjetimo, Dodik traži podršku za veto uložen na pet odluka Predsjedništva BiH u kojima je preglasan.

Pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, navode u RS, od ključnog je značaja za očuvanje Dejtona i Republike Srpske.

Koalicioni partneri SNSD-a jasno su stavili do znanja da su protiv preglasavanja u Predsjedništvu, a u skladu s tim će i glasati.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je da je današnja posebna sjednica NSRS-a još jedna Dodikova predstava za javnost.

Potpredsjednica PDP-a Јelena Trivić rekla je da će Klub poslanika ove stranke usaglasiti stavove o posebnoj sjednici.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Close