SVAŠTARA

(FOTO)Neobično prijateljstvo čovjeka i srne: Prišla mi je sama i od tada se nije odvajala od mene

U razgovoru za AA ispričao je kako je dok je trčao ranim jutrom na planini ugledao srnu te je odlučio da joj se približi.

Kada je vidio da se životinja nimalo ne boji i da ne pokušava pobjeći odlučio je napraviti nekoliko fotografija i video snimak za uspomenu, ali je bio uveliko iznenađen kada je shvatio da se srna ne odvaja od njega i ne želi otići.

Potom je srnu doveo kući i hranio je iz vlastitih ruku, napominjući kako je zaista iznenađen da životinja odmah nije pobjegla u planinu kada je vidjela ljudsko biće.

– Srna mi je prišla sama i od tada se nije odvajala od mene. Bilo je očigledno da joj treba pomoć i da traži pomoć. Doveo sam je kući, nahranio, a zatim predao vlastima. Bila je ovo veoma lijepa uspomena za mene- kazao je Kosar.

Napravio je nekoliko video snimaka sa srnom koje je podijelio i na društvenim mrežama, što je naišlo na oduševljenje brojnih ljudi.

Iako je želio da srna ostane kod njega jer je već zavolio ovu predivnu životinju, odlučio je da obavijesti Ured za zaštitu prirode i nacionalnih parkova koji je preuzeo brigu o srni koja će nakon obavljenih kontrolnih pregleda ponovo biti puštena u prirodu.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close