SVAŠTARA

“Imao je rane koliko je grebao da izađe”: Tanja je uletela u ledeni bazen da izvuče zaglavljenog psa

Priča o spasavanju psa u Nišu, koji je ostao zarobljen u ledenom bazenu, dirnula je jug zemlje, ali i sve koji su za nju saznali. Nesmotrenost, radoznalost i igra, neretko pse dovedu do veoma teške situacije, kada im je naša pomoć preko potrebna. Upravo se takva scena desila pre nekoliko dana i sa ovim preslatkim labradorom.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak psa, koji je bio zarobljen u velikom bazenu punom zaleđene vode. Nakon nekoliko sati, objavljeno je i da je pas na sigurnom, jer su ga dobri ljudi izvukli na površinu.

Lepa i hrabra Tanja Virdergar iz Niša, bila je ta osoba koja reagovala munjevito i na poziv troijice dečaka, došla i izvukla psa na sigurno. Ona za Telegraf.rs otkriva detalje velike akcije spasavanja ove, iz milošte ćemo napisati – krznene loptice.

– Mi iz Niša imamo jednu grupu na fejsbuku, gde svakodnevno pišemo apele za pomoć, udomljavanje i razne druge akcije. Trojica dečaka, koji imaju po deset i dvanaest godina, zatekli su psa u blizini napuštene fabrike kod aerodoroma u Nišu. Taj deo je kompletno napušten, a bazen je toliko veliki, pa mogu reći skoro kao olimpijski. Pun je zaleđene vode, blata i stakla. Ti dečaci su zvali vatrogasce, ZOO higijenu i sve koje su mogli u tom trenutku. Skoro tri sata su stajali pored psa, nisu otišli ni u školu, a onda sam stigla sa mojim prjateljma i akcija je mogla da počne – priča nam Tanja.

Mučeni pas sve vreme je pokušavao da izađe.

Mi smo ga zatekli u ledenoj vodi kako sedi, ja sam ušla unutra i pokušala da ga izvučem. Imao je rane koliko je grebao da izađe, a pritom je bilo jako hladno, dole je mulj i neko staklo, a on je jadan plus i jako debeo. Izveli smo ga na čistinu i umotali ga u sve što smo imali kako bi se zagrejao – priseća se devojka.
Vlasnički pas

– Videli smo da ima čip. Odveli smo ga kod veterinara i očitali ga. Onda smo mu našli vlasnika, platili sve, i pružili mu hitnu pomoć. Ovo je jedna priča sa srećnim krajem, ali nažalost nije svaka takva – kaže Tanja.
Zahvalnice za ljudskost

– Dečaci koji su nas zvali, moram da kažem da su dobili zahvalnice jer su učinili veliko delo. Oni nisu otišli u školu, ostali su sa psom. Bili smo u školi da kažemo šta se desilo i da im se opravdaju časovi, svaka im čast kako su nam pomogli.
Pas je vraćen vlasniku. Prema Tanjinim rečima, bio je presrećan, a i oni koju su uradili ovako veliko delo i spasili jedan život.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close