Pas koji je bio deformiran okrutnom žičanom brnjicom sada ima dom

4 Min Read

Ranije ove godine spasilac je na ulicama Tijuane pronašao dvogodišnjeg mješanca ptičara, piše dogfull

Jadni pas, koji je od tada dobio ime Dwayne, očajnički je tražio hranu dok su lokalni stanovnici gađao ga vrelom vodom i kamenjem, zgrožen njegovim deformitetima.

Spasitelj je tada otkrio izvornog skrbnika psa, koji mu je zavezao usta okrutnom žičanom brnjicom i redovito ga udarao palicama.

Osoba je služila zatvorsku kaznu za nepovezano kazneno djelo. Dwayne je bio prepušten sam sebi na ulici. Da stvar bude gora, dodatno je ranjen kada su ga napala dva velika psa, nanijevši mu teške ozljede glave i gotovo mu izvadivši uši.

Zahvaljujući spasiocu, štene je srećom dospjelo u Helen Woodward Animal Center, sklonište za životinje smješteno u Rancho Santa Feu u Kaliforniji koje strastveno vjeruje da „životinje pomažu ljudima, a ljudi pomažu životinjama kroz povjerenje, bezuvjetnu ljubav, a poštovanje stvara nasljeđe brige.”
Od užasnog zlostavljanja do brižnih ruku

Unatoč svom užasnom tretmanu koji je pas pretrpio, nije mogao ponuditi ništa osim ljubavi svakoj osobi koju je sreo. Spustio bi glavu, ponudio lizanje i nježno bi prislonio tijelo na svakoga tko bi mu prišao.

Centar Helen Woodward bio je odlučan pružiti Dwayneu život kakav zaslužuje. Tijekom mjeseci, stručnjaci su popravili njegovu ozbiljno deformiranu prednju nogu i lakat, kao i izveli operaciju rekonstrukcije lica kako bi popravili ekstremno oštećenje nosa i usta.

Renomirani institut za terapiju matičnim stanicama, Vet-Stem Biopharma, čak je pojačao ponudu vrhunskog tretmana kako bi pomogao Dwayneovom procesu ozdravljenja.

Tehnologija prikuplja tkivo ozlijeđene životinje i vraća životinjske vlastite zacjeljujuće stabljike natrag na mjesto ozljede i po cijelom tijelu IV. Zahvat obično košta oko 2500 dolara, ali dr. Schaffer iz Vet-Stem Biopharma bio je toliko dirnut Dwayneovom pričom da je ponudio zahvat besplatno.

Odlučan upotrijebiti sve primjenjive suvremene lijekove koji su mu dostupni kako bi mu pomogao u zacjeljivanju ozljeda, centar Helen Woodward također je osigurao lasersku terapiju za područja zahvaćena operacijama rekonstrukcije lica.

Pokazalo se da laserski tretmani ubrzavaju proces ozdravljenja, smanjuju upalu, kao i da pomažu kod bolova. Slatko štene kao vojnik kroz sve to.

Dwayneova priča dirnula je srca tisuća ljubitelja životinja koji su pomogli prikupiti preko 40.000 dolara za njegov oporavak. Do kolovoza 2017., bivši zlostavljani i siroče ljubimac jednog psa bio je spreman pronaći svoj zauvijek dom.

Velikodušno, centar je ponudio polovicu svih Dwayneovih medicinskih troškova za cijeli život, sve dok ga njegova nova obitelj dovodi u centar na njegovo kontinuirano liječenje.

Nakon mnogih zahtjeva da se Dwayneu pronađe njegov zauvijek dom, centar je konačno pronašao savršenu kombinaciju s Kelly Nelle. Sada Dwayne zaboravlja svoju traumatičnu prošlost i ponovno uči biti pas.

Dwayne ima pristup kauču, puno igračaka s kojima se može igrati i, naravno, obožava svoju ljudsku majku. Ushićeni smo što vidimo kako je Dwayne pobijedio izglede svojom inspirativnom transformacijom.

Nakon što je izgladnjeo i nije mogao stajati, odbio je odustati. Sada ima svoj sretno do kraja života. Sretne suze!

Share this Article
Leave a comment