SVAŠTARA

Slijepi deda pit bul je čekao čitav svoj život da ga neko spasi (VIDEO)

Spasioci za životinje Hope For Paw su dobili poziv o slijepom starijem psu koji je došao na smetlište. Djelatnik mu je dao vode i hrane te molio spasioce da dođu po njega prije nego njegov direktor pozove šintere. Dvoje divnih ljudi su odmah krenuli u akciju spašavanja.

Psa su nazvali Duncan i po njemu su mogli vidjeti kako je čitav život bio u patnji i zanemaren. Ovaj slijepi pas nije znao šta se događa, mogao je samo nanjušiti da mu nude hranu i osjetio je da su mu stavili vodilicu oko vrata. Polako su ga počeli izvlačiti ispod auta.

Vidno prestrašen ipak im je bez odupiranja dopustio da ga izvuku, kao da je znao da su mu došli pomoći. Oko vrata je imao zapetljanu špagu koju su odmah skinuli, stavili ga nježno u auto i krenuli veterinaru.

Tokom pregleda su zaključili da je deda Duncan potpuno slijep, vidno dehidriran, s upalom desni, dva tumora, čirom ulkusa rožnice i infekcijom kože. Sve vrijeme pregleda, ovaj dragi pas je bio potpuno miran i strpljiv. Nakon pregleda su ga okupali i kada su skinuli svu prljavštinu s njega vidjeli su koje prekrasne boje ima.

Deda Duncan se polako oporavlja kod privremenih udomitelja, a njegovi spasitelji se nadaju da bez obzira na njegove godine će se ipak pronaći neka dobra duša koja će mu pružiti zauvijek dom.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close